Kesäloma demonisoivalla kesäkirjalla - viimeinkin!

Kesälomani alkoi ja heti nappasin saaliin - Bret Easton Ellisin Lunar Parkin.

Näihin neljään ja puoleen sataan sivuun meni vain muutama päivä. Viihdyttävää, kiihdyttävää - ja erittäin monikerroksellista. Kirjailija B.E. Ellis kirjoittaa itsestään yksikön ekassa persoonassa, viittaa kaikkiin kirjoihinsa, niistä tehtyihin elokuviin, omaan elämäänsä, elämän ja elokuvien henkilöihin, aikalaispoliittikoihin, Keanu Reavesiin ja Jay Mc Inerney'hin -siinäpä 1990-lopun kulttuuri-ikonit.

Tämän kirjan kirjoittamisesta on vain 3 vuotta. Tämä kirja lisää globaalia tietoisuuttani ja kulttuurista itsetuntemustani. Tämä kirja on mahtava - eikä onneksi ollenkaan niin ahdistava kuin American Psyko.

Tämä kirja saa ymmärtämään amerikkalaista keskiluokkaa ja ydinperhettä. Voi luoja, kuinka ne vaativat työtä ja uhrauksia.

Tämä kirja hyppää suosikkilukemistooni. Ainakin sen edellisen 2,5 kk:n nobelistin jälkeen.

Miksi muuten Tammi valitsi Lunar Parkin Keltaiseen kirjastoon? Tämä herra ei takuulla saa Nobelia ikinä. Tai saammepa nähdä...

Kommentit

Susanna Rautio Goodreadsissä

Susanna's books

Sons and Lovers
it was amazing
Jos ottaisin jonkun kirjan autiolle saarelle, se olisi tämä. Luin kirjan ensimmäistä kertaa 19-vuotiaana ja sen jälkeen useasti suomeksi ja englanniksi. Se on todella harvinaista. En yleensä lue kirjoja uudelleen. 19-vuotiaana samaistui...

goodreads.com