Motiiveja naurettavalle ja naurattavalle projektille

Edellinen tekstini poiki pari kysymystä projektistani.

Aloin lukea Isoa K:ta kokonaan joitain vuosia sitten. [Olin äitiyslomalla ja tähän oli mukamas aikaa.] Nuorempana olin lukenut niitä paljonkin, mutta karttanut vuosia konservatiivisen ja jotenkin elähtäneen maineen takia.

Löysin pari todellista helmeä, etenkin Tony Morrisonin, jonka kaikki suomennokset luin samantien.

Kuvittelin, että olin silloin nuorempana lukenut sarjan lähes kokonaan. Pikku urakka siis. Tein tarkemman listan. Sarjassa oli julkaistu jo lähemmäs neljäsataa kirjaa. Näistä olen lukenut tänä päivänä n. 125. Jos siis luen kymmenen kirjaa vuodessa on edessä vajaan 30 vuoden urakka olettaen, että uusia kirjoja julkaistaan sarjassa muutamia vuodessa - ja että minä jaksan lukea näitä edelleenkin.

Minusta(kin) tämä projekti on aika naurettava. Kuitenkin myös naurattava. Silti useat Ison K:n kirjat ovat klassikoita, ja vaikka amerikkalaisuus painottuu ihan liikaa on viime vuosina julkaistu jonkin verran mm. pohjoismaista kirjallisuutta.

Kommentit

  1. Saisikohan esittää vaatimattoman toivomuksen? Voisit lisätä sivuillesi listan, jossa on kaikki Keltaisen kirjaston kirjat, ja merkata niihin, mitkä olet jo lukenut. Vanhoista lukemistasi (=ennen blogia) lyhyet muistinvaraiset kommentit, oliko kirja hyvä vai huono. Olisi helpompi seurata projektia. :)

    Ehkä helpommin sanottu tai tehty, mutta tuon voi tietysti toteuttaa hyvin monella tavalla siten, että sama informaatio välittyy.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Keltaiset kiitokset kommentistasi.

Susanna Rautio Goodreadsissä

Susanna's books

Sons and Lovers
it was amazing
Jos ottaisin jonkun kirjan autiolle saarelle, se olisi tämä. Luin kirjan ensimmäistä kertaa 19-vuotiaana ja sen jälkeen useasti suomeksi ja englanniksi. Se on todella harvinaista. En yleensä lue kirjoja uudelleen. 19-vuotiaana samaistui...

goodreads.com