maanantai 23. maaliskuuta 2009

Tarttetko kaveria, Jerry Battle?

Ryhtyisin oitis kaveriksesi, yksinäinen Jerry Battle. Voisit vähän opettaa vanhempana olemista ja elämänarvoja.

Ilman oppejasi minulla olisi varmasti vaikeuksia kunnioittaa syöpää sairastavan tyttäreni [ja todella ärsyttävä tapaus muuten!] päätöstä olla keskeyttämättä raskauttaan tai seurata sivusta, kuinka ylivarakkaasti elävä poikani kuluttaa perheyrityksen konkurssiin. Todellakin Jerry, olet hyväntahtoinen ja auttavainen kuin pieni spanieli.

Nämä ja pari muuta elämän pikku vastoinkäymistä herra Battle kesti kärsivällisesti, liiemmälti niitä läheistensä kanssa penkomatta. Onneksi Jerry sentään sai korjattua välinsä Ritan, pitkäaikaisen tyttöystävänsä kanssa. Tämä tuntui oikeudenmukaiselta etenkin siksi, että Jerryn naissuhteissa oli ilmennyt muutamia ongelmia: mm. ensimmäinen vaimo hukuttautui uima-altaaseen [tästäkään ei tosin liiemmälti puhuttu].

Chang-rae Leen Ilmassa oli erittäin ilmavasti kirjoitettu kirja. Samanlaista ihmissuhdekerrontaa yhden, selkeästi kuvatun keskushenkilön kautta kuin Richard Fordin kirjoissa. Ford tykkää autoilla, Leelle ovat lentokoneet enemmän mieleen - samalla tavalla ongelmia voi paeta highwaylle kuin taivaallekin.

Täydet pisteet Ilmalle matkalukemistosarjassa [luin tätä lomaillessani Lähi-Idässä].

PS. Edellisestä blogimerkinnästä on kulunut kauan, koska eksyin Rouaudin ranskalaiselämään. Enkä tahto päästä sieltä millään pois :(.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Keltaiset kiitokset kommentistasi.