Coe ylitti odotukset

Kesämatkan lukemiseksi valitsin Jonathan Coen Suljetun piirin. Pelkäsin, että kuumien hikipisaroiden lomassa vuodan kylmää tuskanhikeä. Sen verran pitkäveteistä luettavaa sarjan edellinen osa, Konnien klubi, oli.

Mutta [yllätys, yllätys] Suljetun piirin lukeminen eteni joutuisasti. Selitys oli varmasti täysin henkilökohtainen. Konnien klubin ajoilta lukioikäinen Brightonilaisporukka oli varttunut keski-ikään ja 30-40 -vuotiaiden elämän seuraaminen nyt vaan on kiinnostavampaa kuin alaikäisten itsensälöytämiskertomukset.

Tämän kirjan kiehtovuus oli puhtaasti henkilöissä. Kykenevätkö he järjestämään elämänsä kiemurat ja miten. Ylivoimaisesti kiinnostavin henkilö oli minusta poliittinen nousukas Paul, johon tarinankertoja suhtautui kaikkein ironisimmin. Pitkästyttävin henkilö puolestaan oli kertojan symppaama Benjamin [Coen alter ego?].

Kirjasarjasta on tuotettu tv-draama, mikä varmasti on ollut toimiva idea. Onkohan tätä brittisarjaa esitetty Suomessa? Saattaisin pitää siitä kirjaa enemmän.

Kommentit

Susanna Rautio Goodreadsissä

Susanna's books

Sons and Lovers
it was amazing
Jos ottaisin jonkun kirjan autiolle saarelle, se olisi tämä. Luin kirjan ensimmäistä kertaa 19-vuotiaana ja sen jälkeen useasti suomeksi ja englanniksi. Se on todella harvinaista. En yleensä lue kirjoja uudelleen. 19-vuotiaana samaistui...

goodreads.com