Reppariromaani -70-luvusta

Selätin Jonathan Coenin Konnien klubin. Tammen kustannustoimittaja voisi kyllä kertoa, miksi tämä romaani kuuluu "valikoimaan parasta ajankohtaista maailmankirjallisuutta".

Ymmärrän toisaalta, että Konnien klubi "avaa ikkunoita ympäröivään maailmaan". Koko viikon astianpesusta vetoa, että kirjoittaja on toimittaja. Kirja on reppari -70-luvusta, kaikenlaisia ajan ilmiöitä punkista ja thatcherismista raportoidaan tarkasti. Erityisesti musapuolella Coen pitää lukijan kartalla vakuuttavasti. Päähenkilön ihastus Cicely on tyyli-ikoni, jonka vaatteista ja hiustyylistä kirjoitetaan monenmonta lausetta.

Minua harmittaa, ettei tässä kirjassa ole miehiä tai naisia. Kaikkein oudointa on, että olen nähnyt valokuvan tästä kirjailijasta. Hän on harmaahapsinen, about 50-vuotinen, mutta pahimmillaan kirjan tyyli muistuttaa vähän liikaa teinitytön päiväkirjaa.

Ja Konnien klubille on jatko-osakin. Suljettu piiri odottaa pöydälläni. JIPPII!

PS. Voin ihan hyvin ymmärtää, että jotkut tykkää tästä kirjasta silti...

Tammen Iso K -sivut
Kuva Tammen sivuilla Jonathan Coenista (hm. hän olikin syntynyt vuonna 1961).

Kommentit

Susanna Rautio Goodreadsissä

Susanna's books

Sons and Lovers
it was amazing
Jos ottaisin jonkun kirjan autiolle saarelle, se olisi tämä. Luin kirjan ensimmäistä kertaa 19-vuotiaana ja sen jälkeen useasti suomeksi ja englanniksi. Se on todella harvinaista. En yleensä lue kirjoja uudelleen. 19-vuotiaana samaistui...

goodreads.com